”Tjalle” Johansson om EcoBatt 35

”Ett jättelyft, det kliar ingenting" säger "Tjalle" Johansson om Ecobatt 35
”Tjalle” Johansson om EcoBatt 35

När bygghandeln bytte leverantör av isolering till Knauf Insulation, så hakade Sörmlands Bygg och Betong bara på. Och det är snickaren Christer ”Tjalle” Johansson enbart nöjd med.

– Nu har jag precis isolerat i två hela dagar och det kliar ingenting. Det är ett jättelyft, säger han.

Leo Ljung, delägare i bolaget, har de senaste månaderna jobbat i huvudsak på kontoret eftersom hans partner Marcus Eriksson råkat ut för en olycka och är sjukskriven. Han har alltså inte själv testat den nya isoleringen, men ser det positiva från ett annat perspektiv.

– Jag har inte hört något gnäll om den nya isoleringen i varje fall - och då är jag nöjd, skrattar Leo och blir strax allvarlig.

– Jämfört med den tidigare produkten vi använde, så är det bättre isolervärde. Vi vill ju lämna efter oss ett så bra jobb som möjligt, så det är helt klart ett plus.

Kunde inte säga nej

Sörmlands Bygg och Betong i Katrineholm startades av Marcus Eriksson 2012. Då hade han dessförinnan jobbat både som anställd snickare och på betongfabrik. Det gick bra i början och efter drygt ett år ringde han kompisen Leo, som han jobbat med tidigare, och frågade om han ville hoppa på.

– Det gick liksom inte att tacka nej.

De jobbar efter den enkla regeln att alltid lämna ifrån sig bra utförda jobb. På några få år hade de växt till dagens 15-talet medarbetare.

Man erbjuder många tjänster, allt från ROT-jobb till nyproduktion av lösvirkeshus. Marcus bakgrund i betongindustrin gör att de även gjuter betongplattorna till villorna samt monterar prefab betong till bland annat serverhallar och andra säkerhetsklassade byggnader.

– Just lösvirkeshus är roliga jobb. Våra kunder kommer ofta med idéer till ett hus eller arkitektritningar, sedan ska vi förverkliga drömmen. Det är lite mer hantverk än att sätta ihop monteringsfärdiga hus, säger Leo.

140+45 blir bra

I Marmorbyn utanför Katrineholm bygger Sörmländska Byggoch Betong just nu tre lösvirkeshus, varav ”Tjalle” Johansson och hans arbetskompis Sebastian Johansson bildar arbetslag för ett av husen.

– Vi har isolerat färdigt med stående EcoBatt 140 i väggarna och plastat. Nu ska vi lägga på liggande EcoBatt 45, då blir det riktigt bra, säger ”Tjalle”.

Så gott som allt material köper de från XL BYGG Ålsäter, mellan Katrineholm och Vingåker, som i höstas bytte till Knauf Insulation.

– Ja, så det var ju inte vårt val att börja använda Knauf Insulations isolering. Men vi är absolut inte missnöjda, tvärtom, säger Leo Ljung.

Produkter som har använts