Tar med sig sin erfarenhet ända upp till trädtopparna

Av Knauf Insulation den december 16, 2020

Kunderna hos byggföretaget Bjarne Brath A/S Bygge- og Entreprenørfirma har haft stor nytta av Jan Nielsens kunskaper i 16 år nu. Jans fungerar som en förbindelse mellan virkeshandeln, byggherren och slutkunden. Här utnyttjar han sin bakgrund och hjälper till med rådgivning på ett både effektivt och behagligt sätt genom hela processen. Och det är just det vi vet att kunden uppskattar. Här kan du läsa om det nära samarbetet mellan Bjarne Brath A/S och kunden Løvtag A/S – och vilken skillnad Knauf Insulation gjorde under bygget.

Jan Nielsen är utbildad snickare och har arbetat på kontoret som kalkylator och projektledare i 11 år. Under årens lopp har han varit med om många spännande projekt, till exempel isoleringen av ”Løvtag”, en serie trähus i Hadsund mellan Århus och Ålborg på nordöstra Jylland. Det som gör husen extra spännande är att de är placerade på metallpålar på hela tre meters höjd runt stora träd. Valet av isolering till det här unika bygget föll på Knauf Insulations EcoBatt L 37. Materialet ligger helt i linje med kraven på hållbarhet och kvalitet samt slutkunden Løvtags förväntningar.

Det var lätt att välja Knauf Insulation

Jan berättar att det har haft stor betydelse att både hantverkare och lärlingar gillar att arbeta med Knaufs produkter. Alla har poängterat att de är lätta att hantera. Och de varken kliar eller river på samma sätt som exempelvis mineral- och stenull gör. Jan minns tillbaka:
– Första gången vi skulle arbeta med Knaufs produkter var vi naturligtvis skeptiska. Vad var nu detta? Det var till exempel inte så lätt att skära med den fogsvans som vi brukade arbeta med – men så insåg vi att vi bara behövde använda rätt kniv från Knauf. Då gick det supersmidigt! Sedan dröjde det inte så länge förrän de blev vår förstahandsleverantör.

Spännande att röra sig i okänd terräng

Vi har även pratat med slutkunden Løvtag A/S, som har varit mycket nöjda med Jan Nielsens arbete. Nanna Balsby, vd på Løvtag A/S, berättar att det redan från starten fanns en tydlig vilja hos Bjarne Brath och Jan Nielsen att få projektet att lyckas. Även om ingen av dem visste vad de gav sig in på. Som Nanna säger:
– Det är den här problemlösande inställningen som har fått – och fortfarande får – byggprocessen att löpa så smidigt. Ända från starten befann vi oss på okänd mark, och det uppstod hela tiden nya utmaningar och frågor. Men tillsammans hittade vi den mest optimala lösningen. Målet var att uppnå en balans mellan kvalitet och finansiering. Kvaliteten vägde egentligen lite tyngre, men samtidigt har vi behövt vända på varje krona i dessa investeringstunga tider.   

Framtiden och valet av isoleringsprodukter

En av de aspekter som Jan Nielsen uppskattar mest när det gäller Knauf Insulations produktutveckling är att de ligger i framkant. Som han säger:
– Knauf anpassar sig ständigt efter marknaden. I början hade de till exempel inte alla de produkter som finns i dag! Deras rullar fungerade dessutom inte så bra vid lodrät installation, men det gör de som tur är nu. Dessutom täcker Knauf Insulation nästan hela vårt behov, vilket är smart: Vi använder det i alla de byggen som vi är involverade i. Jan avslutar:
– Även om vi upplever en nedgång i byggnationen just nu så gör det inget att det avtar något. Det gick nästan lite för snabbt ett tag. Så jag hoppas att det landar på en stabil nivå: En jämn orderingång är min önskan här och nu. Själv trivs jag bra här på kontoret, och ibland hoppar jag även in i det praktiska arbetet för att hålla mig uppdaterad med yrket. Jag är 53 år och har tänkt stanna här fram till pensionen. Jag hoppas så klart att firman finns kvar fram till dess – men med över 30 år på nacken ska det väl inte vara omöjligt.