Ny guide visar vägen till framgång med lösull

By Elizabeth Cunliffe
juli 06, 2022

Lösull som isolering fortsätter att vinna marknadsandelar.

Förklaringen är enkel: metoden har många fördelar vad gäller miljö, ekonomi och effektivitet.

Men det gäller att göra rätt. Nya Lösullsguiden från Knauf Insulation hjälper kunder och entreprenörer till bästa möjliga resultat.

– Lösull har kommit för att stanna och kan användas i de flesta konstruktionslösningarna. Exempelvis upptäcker allt fler husfabrikanter att lösull är mycket bra vid tillverkning av väggelement, säger Kenneth Ingemarsson, teknisk chef på Knauf Insulation, och fortsätter.

– I Lösullsguiden har vi samlat all fakta på ett ställe. Syftet är att ge byggherrar, husfabrikanter och entreprenörer en praktisk hjälpreda genom hela processen, från projektering och val av material till utförande och slutbesiktning. Vi hoppas också att guiden kan fungera som inspiration för dem som ännu inte upptäckt lösullens alla möjligheter.

Förfinad teknik

Lösull har länge använts för att isolera vindar, men tekniken har utvecklats och lösull används nu frekvent även i väggar. Med Supafil Frame i väggen, 30 kilo per kubikmeter, uppnås lambda 33 i isoleringsförmåga. Det är till och med något bättre än standardskivan EcoBatt 35 från Knauf Insulation. Dessutom är sättningarna obetydliga, därmed är lösullen den ultimata lösningen under hela byggnadens livslängd.

Så gör man bäst

Lösullsguiden ger vägledning från början till slut med lösull i olika applikationer. Här finns även redovisat fakta och nyckeltal för exempelvis brandsäkerhet, akustik och hållbarhet samt de certifieringar som produkterna och tillverkningen har.

Dessutom finns både detaljerade installationsmanualer och handfasta anvisningar i punktform för hur man korrekt blåser lösull. Bra för både utförare och kund.

Lösullsguiden finns både på nätet och som trycksak. Den senare går utmärkt att beställa genom oss på Knauf Insulation, säger Kenneth Ingemarsson.

För mer information kontakta Kenneth Ingemarsson, teknisk chef på Knauf Insulation, på 070-385 77 05.

Nyheter
Byggprojekt BRF Takgöken Majorna

Supafil® lösull i unik byggsatsning i Majorna, Göteborg

Hållbarhet och effektivitet i Fokus: Brf Takgöken i Majorna Inspirerar i Supafil®-serien

I Knauf Insulations serie "Supafil® Around the World," har vi valt att fokusera på ett intressant byggprojekt i Göteborg. Fixfabrikenområdet i Majorna är en del av Göteborgs jubileumssatsning. Runt en charmig innergård har F O Peterson byggt Takgöken, en bostadsrättsförening bestående av 127 lägenheter i varierande storlekar från ett rum och kök till fem rum och kök. Arkitekterna Krook & Tjäder har satsat på flexibla och hållbara boendemöjligheter, och det unika kvarteret smälter samman med grannområden som representerar olika tidsepoker.

I filmen ger vi dig en närmare titt på fördelarna med att isolera med Supafil® lösull och du får ta del av Sjömarkens Isolering och F O Petersons erfarenheter från byggprocessen. Både miljöaspekten och effektiviteten i arbetet lyfts fram, och du får en insikt i hur dessa aspekter integreras i projektet.

29.11.2023