Efter regn kommer solsken i London

Av Knauf Insulation den januari 29, 2021

I stadsdelen White City i London har det hänt grejer. Området har fått en rejäl ansiktslyftning och som kronan på verket har världens största börsnoterade detaljhandelsföretag, Westfield, satsat stort på en iögonfallande galleria.

Drömmar möter utmaningar

Med över 150 000 kvadratmeter handel, restauranger och upplevelser är den glasinramade bygganden en naturlig del i Westfields redan breda portfölj världen över. Den briljanta glaskonstruktionen är en arkitekts dröm och samtidigt en byggentreprenörs mardröm – eller åtminstone en rejäl utmaning. Både när det kommer till brandskydd, regnskydd och akustik bjuder konstruktionen på gott om båda.

 

Mot väder och vind   

Knauf Insulation levererade Rocksilk RainScreen Slab som en del av regnskärmsklädnadssystemet till de yttre stenklädda fasaderna i konstruktionen och även till interiöra stenklädda trapphus och hissområden.  Rocksilk RainScreen Slab ger prestanda och installationsfördelar för både kund och installatör.

Produkten behandlas med ett vattenavvisande tillsatsmedel för att säkerställa att byggnadsstrukturen är skyddad mot regngenomträngning och den kan också installeras med endera ytan intill underkonstruktionen.

Ljud- och ljusupplevelse  

För att göra enkelhet och snabbhet till ett signum har Knauf Insulation utvecklat många smarta lösningar. Men hög termisk prestanda, flexibilitet och effektivitet var valet för Westfield inte så svårt. Rocksilk RainScreen Slab har dessutom utmärkta akustiska egenskaper som var ett måste i denna spektakulära byggnad för att uppnå både ljudisoleringskrav och ljudabsorptionskrav. Samtidigt får gallerians upplevelse av rymd förstås inte gå till spillo.

Med miljön i fokus  

Hela projektet för Westfield London är ett av de större för Knauf Insulation. Viktigare än någonsin är förstås miljö och hållbarhet. Knauf Insulations avancerade förpackningsteknik Supakube komprimerar materialet och gör det enklare att transportera och förvara, vilket givetvis är en fördel både ur logistik- och miljösynpunkt.

Så trots regnigt klimat skiner solen snart på nyvakna White City. Och Knauf Insulation ser med stolthet tillbaka på projektet och att vara en del av framtidens största handelsupplevelse.

 

… och i Birmingham

Även för det gamla flygtornet i Birmingham var utmaningarna flera när det historiskt klassiska inslaget i stadssiluetten skulle förvandlas. Idag en ännu högre, men modernare flygplatsbyggnad med ny teknik. Här användes Earthwool RainScreen Slab – en produkt av sten- och mineralull som innehåller ett vattenavvisande tillsatsmedel. Den är snabb och enkel att installera och kan enkelt klippas till för en precis montering, även vid svåråtkomliga passager. Materialet i produkten är icke-brännbart och har den högsta Euroclass A1-reaktionen för brandklass. En avgörande faktor för en byggnad i flyplatsmiljö. Produkten har dessutom exceptionellt goda akustiska egenskaper.

 

Eftersom även detta projekt, som så många andra, drevs i miljön och hållbarhetens tecken var det viktigt att välja rätt material och använda sig av experter på området. Knauf Insulation fungerade som partner och teknisk rådgivare och var en stor del av alla de tekniska uträkningarna som krävs för en säker och modern byggnad. Idag stoltserar Birmingham med ett helt nytt flygtorn som vakar över stadens flygresenärer. I regn som sol.

Westfields galleria i London

Westfield galleria i London