Nyheter

Nu fortsätter arbetet med att bli ännu bättre
Av Thomas Pompe den augusti 23, 2018
Peter Isacsson

Nu ska Knauf Insulation Nordic bli ännu bättre!

Till sin hjälp har organisationen ett antal förbättringsförslag från återförsäljare.

Våra återförsäljare är i stort nöjda, men även små problem kräver åtgärder för att inte bli irritationsmoment, säger vd Peter Iscasson.

I slutet av förra året gjorde Knauf Insulation en enkät bland återförsäljarna i de nordiska länderna enligt metoden Lyssna & Lär. En liknande enkät gjordes 2014 då Knauf Insulation bestämde sig för att basera förbättringsarbetet på kundernas synpunkter.

I korthet går undersökningen ut på att ett antal representativa återförsäljare djupintervjuas. Deras synpunkter ligger till grund för den enkät som sedan skickas ut till samtliga återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Det skedde i december och nu är svaren analyserade och en rad förbättringsåtgärder ska bli verklighet.

 

Inget stort

– Det är inga stora saker, exempelvis handlar det om tydligare märkning på våra pallar och balar, säger Peter Isacsson som noterar att det gamla problemet med att skära ullen är så gott som borta.

– Dels handlar det om kunskap, att vår ull ska skäras med en slät otandad kniv, dels på att vi tagit fram en egen kniv.

Med relativt få förbättringsåtgärder kan Knauf Insulation lägga ännu mer energi på proaktiva förbättringar. Som när det gäller de komprimerade förpackningarna av isolering som redan får mycket beröm av återförsäljare och kunder.

– Vi är beredda att gå ytterligare ett steg i komprimering. I slutet av året kommer vissa dimensioner med ännu bättre komprimering, vilket tar mindre plats hos återförsäljarna och ute på byggarbetsplatserna.