Nyheter

Energi Isolering ApS: Enmansföretag som växte med Knauf Insulation
Av Gäst den september 19, 2017

Just nu är de största projekten efterisolering av ECHPARK och isolering i nya Bydelshuset i Esbjerg, som kräver 4,8 ton respektive 23 ton Supa l Frame. Och nästa stora projekt, det Svanenmärkt byggprojektet The Hill i Hillerød, startar snart och drar ytterligare 17 ton Supa l Frame. 

– Vi är mycket nöjda med Supa l, säger René Sørensen vars bolag Energi Isolering ApS växt från enmansföretag till sju anställda sedan de gick över till Knauf Insulations produkter. 

René Sørensen driver Energi Isolering ApS i den danska hamnstaden Esbjerg. Företaget startades för drygt åtta år sedan och har växt från ett enmansföretag till i dag sju anställda – och fortsätter att växa.

– För sju år sedan, när Knauf Insulation etablerade sig i Danmark, var vi bland de första att använda deras produkter. Deras glasull är väldigt lätt att jobba med, bland annat så dammar den inte och den går lätt och smidigt igenom våra maskiner, säger Rene och fortsätter.

– Eftersom den är så lättarbetad, så kan en person klara jobbet själv vid mindre projekt. Är det ett större projekt så åker vi era. Idag har vi tre bilar, med en maskin för mekanisk inblåsning i varje bil, och vi kommer troligtvis snart behöva investera i er bilar och även anställa er medarbetare. 

Naturligt val 

Energi Isolering ApS jobbar med alla typer av isolering – exempelvis hålrumsisolering, takisolering och teknisk isolering – och åtar sig både isolering vid nybyggnationer och efterisolering av gamla hus. Och ofta är det naturliga valet Supa l Frame och Supa l 34.

Den optimism och framtidstro som Rene Sørensen känner, delar han med många i Esbjerg. Det globala oljeföretaget A. P. Møller-Mærsk har skrivit nya avtal med den danska staten gällande utvinning av olja och gas i Nordsjön utanför Esbjerg.Det är en mångmiljardinvestering som bedömare värderar till cirka 4 000 nya arbetstillfällen.

– Ja, vi ser gott på framtiden, konstaterar René Sørensen.

Energi Isolering ApS åtar sig både små och stora jobb, men just nu dominerar två större projekt. 

Stora projekt

  • Efterisolering av Esbjerg Conference Hotel, ECHPARK.Här är det hålrumsisolering som gäller och man får först ta ut den gamla isoleringen som bestod av ett material som liknade lecakulor innan man kan blåsa in ny fräsch isolering från Knauf Insulation. Här arbetar nu ett arbetslag på två man med att blåsa in Supa l 34 som fyller ut hålrummen i väggarna. Till projektet som totalt omfattar 1600 m2 går det åt närmare fem ton isolering.
     
  • Ett ännu större projekt är takisolering av det nybyggda Bydelshuset som ska rymma bland annat ungdomsgård, kontorslokaler för närpolis, kontorslokaler för byggherren Ungdomsbo, bydelsprojektet 3i1 samt gemensamhetslokaler och träningslokaler. Den 50 centimeter tjocka takisoleringen, Supa l Frame, ska läggas på cirka 3 000m2.

Svanenmärkt

Samtidigt är Rene Sørensen i tanken redan på nästa större projekt, pensionsbolaget PKA:s satsning på Svanenmärkta hyreslägenheter i Hillerød norr om Köpenhamn. Satsningen ligger i linje med PKA:s klimatstrategi och ska ge låg energiförbrukning, sunt inomhusklimat samt fokus på hållbarhet under husets hela levnadstid, från byggnation och drift till återanvändning av material.

– Supa isoleringen är Svanenmärkt och består till största del av återvunna glasflaskor. Därför kan vi använda den i det Svanenmärkta byggprojektet The Hill i Hillerød, säger René Sørensen.