Nyheter

Till alla jag inte tidigare mött – Hej! Och till er som redan känner mig – Hej igen!
Av Knauf Insulation den april 02, 2020

Jag började jobba i Knauf koncernen år 1991, och sedan dess har jag haft ett flertal varierande roller i olika marknadssegment och länder. En av de mest givande och angenäma rollerna var min tid i Skandinavien från 2008 till 2015. Jag startade upp och utvecklade den Skandinaviska affärsenheten för Knauf Insulation. Så det är med stor spänning och förväntan som jag accepterar chansen att åter igen bli en del av det Skandinaviska teamet. Jag ser fram emot att återförenas med alla som känner mig sen tidigare och knyta nya kontakter med de jag ännu inte träffat.

Knauf Insulation har i flera år varit den snabbast växande isolerings producenten i världen. Detta tror jag beror på vår kundfokus, förmåga att lyssna på människor och leverera innovativa produkter till både kund och slutanvändare. Som ett privatägt familjeföretag är vi flexibla, och därmed kan vi lättare anpassa oss till marknaden och kundernas nya behov. Detta kommer vi naturligtvis fortsätta med när vi utvecklar verksamheten och bygger vidare på våra skandinaviska kundrelationer.

Under året kommer Knauf Insulation att presentera många spännande nyheter på den skandinaviska marknaden, och vi vill passa på att redan nu ge dig lite mer inblick i några av de här framstegen.

Nya produkter, innovationer och marknadslösningar

Tack vare tillverkningen av isoleringsprodukter i både sten- och glasull kan Knauf Insulation inte bara erbjuda objektiv, tillförlitlig rådgivning kring den bästa lösningen för dina kunders behov, utan även tillhandahålla kombinerade leveranser av både glasull och stenull i samma lastbil. Den senaste tidens ökade efterfrågan på stenullsprodukter har inspirerat oss att inkludera mer av detta i vårt bassortiment. Senare i år kommer vi att presentera en omfattande ”Solutions Guide” som innehåller vårt bassortiment av isoleringslösningar för byggnation och deras applikationer, och som understryker att både glas- och stenull från Knauf Insulation tillhör den överlägsna klassificeringen Euroklass A1 för obrännbarhet och förhindrad brandspridning. Denna nya Solutions Guide kommer också att innehålla information om ett antal nya produkter, ytterligare storlekar och brandtester som nyligen utförts av RISE Fire Research.

På gång 2020 :

RainScreen Slabs – skivor för utvändig användning i ventilerade fasader

Skalsmurskiva – skivor för användning i ventilerade fasader och ytterväggar

Ljudskiva för golvkonstruktioner – minskar buller och ljud i betongbjälklag

Universalskiva – byggskivor med låg densitet för allmänna ändamål

Flat Roof Slabs

UrbanScape – Green Roof-system

Bjälklagsskiva

Datablad för hela sortimentet finns på vår webbplats www.knaufinsulation.se under Dokumentation. Din lokala representant kan ge dig mer information om när de nya produkterna ovan kommer att finnas tillgängliga. Under 2020 kommer vi även att introducera korta installationsfilmer för våra basprodukter för maximal effektivitet på byggarbetsplatsen.

ECOSE® Technology, vårt biobaserade bindemedel som sätter helt nya standarder för miljökrav och hållbarhet, är ingen ny uppfinning – faktum är att vi lanserade produkten för tio år sedan. Ändå är den revolutionerande, branschomvälvande tekniken fortfarande unik och det betrodda alternativet för byggare i hela Europa och USA, tack vare fördelarna den ger installatören: en robust mineralull som är behaglig att hantera och lätt att skära och som avger små mängder damm och låga halter av flyktiga organiska ämnen. Ingen obehaglig lukt, inga artificiella färgämnen och inga tillsatser av formaldehyd. 

Knaufs förvärv av USG och Armstrong Ceiling Solutions

Som många redan vet förvärvade Knauf-gruppen andelar av verksamheten inom USG och Armstrong (utanför Nordamerika) under 2019. Förvärven innebär stora investeringar. Knaufs byggmaterialdivisioner står tillsammans för över 10 miljarder euro globalt. Jag hoppas att den här informationen, i kombination med vår fortsatta organiska tillväxt och våra innovationer i Skandinavien, gör dig ännu säkrare i ditt val av Knauf Insulation som en trygg, stabil och pålitlig partner.

Alla vi på Knauf Insulation är mycket tacksamma för vårt värdefulla samarbete.

Med vänlig hälsning,

Mark Gillott

Market Development Director – KINE