Peter välkomnar utvecklingen

By Gäst
augusti 27, 2015

För Peter Isacsson har det varit full fart i drygt ett år som Nordenchef för Knauf Insulation. Allt som han initierat hittills har haft ett enda mål: att göra Knauf Insulation till en bra partner och ett naturligt val för kunden. Nu blickar han framåt.
 

– Jag ser två starka trender, en ökad användning av lösull samt mineralull med ännu lägre lambdavärden. Det är en utveckling som jag ser fram emot.

Knauf Insulation är ett globalt företag och marknadsledande inom både sten- och glasull. Men när Peter Isacsson började var Knauf Insulation ”en ny uppstickare” på den nordiska marknaden. På kort tid har han, med olika åtgärder, ökat medvetenheten om Knauf Insulation och deras produkter.

– Vi försökte inte ta några genvägar. Det första vi gjorde var att dra igång en stor kundundersökning. Det gav oss flera förbättringsförslag som vi genomfört och som har gjort oss ännu mer marknads- och kundorienterade. Knauf Insulation ska vara en bra partner, det är vad allt handlar om, säger Peter Isacsson.

Positivt gensvar

Sedan han började har Knauf Insulation genomfört ett gediget utbildningsprogram där säljarna, under ledning av professor Johnny Kronvall, fördjupat sina kunskaper i byggnadsfysik och konstruktioner. De har även, i samarbete med utbildningsföretaget Implement, utvecklat den affärsmässiga sidan av ett partnerskap med kunden.
Dessutom har Knauf Insulation lager i Stockholm, norska Larvik och Vamdrup i Danmark. Det betyder att större delen av Norden kan få leveranser inom 48 timmar. Och nya produkter har lanserats som exempelvis en ny förbättrad isolerkniv, ett skärbord samt en ny fasadskiva.
– Vi fick positivt gensvar ganska omedelbart. I höstas genomförde vi en kampanj – ”Testa oss” – och fick vi många positiva reaktioner när det gäller våra produkters egenskaper.

Framtidens lösningar

Peter Isacsson kan branschen – 25 års erfarenhet ger kunskap och överblick – och ser två tydliga trender vad gäller isolering. Lösull blir allt oftare valet för isolering i öppna bjälklag och väggar. Glasull produceras också med låg densitet men fortfarande med bra lambdavärden. Glasullen kan dessutom komprimeras mycket, vilket ger många skivor per paket samtidigt som materialet är lätthanterligt och behåller de goda egenskaperna vad gäller akustik och brand.
– Kunderna vill ha energismarta och miljövänliga lösningar och entreprenörerna vill ha produkter som gör kunderna nöjda – samt är enkla att hantera. Det är starka trender som jag välkomnar och Knauf Insulation ligger långt framme för att möta den ökade efterfrågan.