Kompetensutveckling – som att gå på gym

By Gäst
augusti 21, 2015

Att arbeta med personalfrågor är mycket intressant och givande, särskilt när det är på ett företag som är under stark tillväxt och som har konkurrenskraftiga produkter med en både inspirerande och tydlig miljöprofil.

När det gäller personalfrågor är kompetensutveckling något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. När man frågar sig vad en medarbetare behöver för form av kompetensutveckling och utbildning, så är det viktigt att veta vad våra kunder behöver från oss.

Det senaste året har vi arbetat med att ge våra säljare utbildning i produktkunskap, teknisk utbildning och även säljträning. Syftet med alla utbildningar och insatser har varit att uppnå det som kunderna frågar efter. Men vad händer efteråt?
Du har kanske själv upplevt att du gått en kurs eller varit på ett seminarium och lärt dig mycket. En energikick upplevs de första dagarna. Men med tiden är det mycket lätt att glömma bort vad det var man lärde sig.

Jag tror att det finns ett par nyckelfaktorer som är viktiga för att skapa bestående resultat av utbildning: Man måste arbeta långsiktigt och med en handlingsplan. Det är precis som att gå på gymmet. Att gå på gymmet en gång och få vägledning av den personliga tränaren är inspirerande, men ger inga bestående resultat. Men om man sätter upp ett träningsprogram med realistiska och motiverande delmål – och genomför det – så uppnås säkerligen bestående resultat. 

På samma sätt fungerar kompetensutveckling. Att tillämpa det man lärt sig på ett utbildningsprogram genom att varje dag i sitt arbete reflektera över sitt handlingssätt, och hur man kan förbättra det, är en säker väg för att uppnå topprestationer i sin yrkesroll. 
Så vi på Knauf Insulation fortsätter att utvecklas och ”träna” medvetet på att ge våra kunder bästa möjliga service.

Thomas Pompe
HR-chef Norden

Kompetensutveckling som att gå på gym