Knauf lanserar nya produkter hösten 2020

Av Knauf Insulation den november 03, 2020

Den ledande mineralullsproducenten Knauf Insulation lanserar under hösten en rad nya produkter, för att ännu bättre täcka hela behovet av isoleringslösningar.

Den som är bekant med Knauf Insulations sortiment sedan tidigare kommer att notera att ett antal nyheter har dykt upp i listan. Knauf Insulation har tagit tillbaka produkter med lambdavärde 37, eftersom detta efterfrågats av kunderna, och introducerar en helt ny uppsättning av ljudisolerande produkter. Parallellt med att utbudet uppdaterats, har förpackningar med ett helt nytt utseende tagits fram. Förpackningens färg representerar innehållets egenskaper, för att göra det enkelt för kunderna att särskilja produkterna på lagerhyllan. Den mörkblå färgen berättar att det rör sig om akustikprodukter, ultimat anpassade för ljudisolering. Ljusblå visar på lambdavärde 37, orange på lambdavärde 35 och grön på det mest energieffektiva alternativet med lambdavärde 33.

Precis som de sedan tidigare befintliga produkterna är nyheterna framtagna med företagets bindemedel ECOSE® Technology. Det naturliga bindemedlet utan tillsatt formaldehyd, kemikalier och färg är en unik beståndsdel som i jämförelse med traditionella bindemedel minskar den inbundna energin med upp till 70% och gör materialet mycket behagligt att arbeta med eftersom det i princip inte uppstår någon obehaglig lukt eller kliande hud.

Knauf Insulation har tagit fram en utförlig isoleringsguide, där vi får detaljerad information om de lösningar som producenten tillhandahåller. I publikationen beskrivs produkternas användningsområden med informativa illustrationer av installationer i byggen, för att tydliggöra deras funktion i husets isoleringssystem.

För att se isoleringsguiden, klicka här.