Nyheter

Gedigen utbildning och optimal erfarenhet ger den bästa rådgivningen
Av Nicole Dendulk den december 18, 2019

Brian Jessen blev egenföretagare med Jessen Tømrer & Snedker ApS för 8 år sedan. Med sin bakgrund som snickare, virkeshandlare, byggnadskonstruktör och nu snickarmästare med egna anställda har han alla verktyg för att ge sina kunder rådgivning kring rätt material för deras byggprojekt.

Som anställd snickare tog Brian över Jessen Tømrer & Snedker. Med sin bakgrund som byggnadskonstruktör hade han den tekniska kunskap som krävs för att driva den här typen av verksamhet. Innan dess reste han utomlands och arbetade som snickare i Tyskland en tid innan han utbildade sig till byggnadskonstruktör och blev byggledare på Als. Men även erfarenheterna från virkeshandeln har naturligtvis bidragit till den stabila erfarenhet han har i dag.

Vi kan bara växa om vi gör rätt

Enligt Brians teori är den främsta orsaken till verksamhetens tillväxt att man alltid lyssnar på kunderna. Som han säger:

– Vi är inte mer än människor, vi kan också göra fel någon gång ibland. Som när de valde att inte använda fuktspärr i ett köksgolv eftersom det låg en källare under, helt enligt de danska byggreglerna. Men golvmaterialet visade sig vara absorberande och började svälla. Tre dagar senare var fuktspärren på plats och köksgolvet blev perfekt. Kunden blev nöjd och behövde självklart inte betala något. En snabb hantering är alltså ett måste enligt Jessen Tømrer & Snedkers affärsfilosofi.

– Den första räkningen är den billigaste. Alla senare steg är bara fördyrande, säger Brian Jessen.

Men varför väljer ni Knauf isolering?

Den första upplevelsen av Knauf var från virkeshandeln I danska Rødding. Brian minns tydligt när de skulle börja sälja produkten. Från början använde de bara stenull, och senare även glasull. Men så kom Knauf ut på marknaden, och materialet var mycket billigare att köpa in. Under de följande åren blev Knauf dominerande på marknaden, och inte bara tack vare priset. Faktum är att det inte dammar och kliar så mycket. Medarbetarna tycker om att arbeta med Knauf, vilket har stor betydelse för valet.

Jessen Tømrer & Snedker sätter gärna sitt rykte på spel for Knauf

Företaget använder båda materialtyperna: Skivor och lösull. Och de följer alltid instruktionerna från Knauf – men de lyssnar naturligtvis även på arkitekter, rådgivare och annat fackfolk. Det finns fortfarande fördomar om att materialet ”sätter sig” och faller ihop. Men Brian gör vad han kan för att övertyga rådgivarna om att Knauf ÄR bättre, och ber därför regelbundet om dokumentation som bevisar det. Som tur är har Brian tillräcklig teknisk kompetens för att välja: Hans bakgrund som säljare på en virkeshandel har gett honom den erfarenhet som krävs för att bedöma vad som fungerar och är det bästa valet rent ekonomiskt.

Alla har att göra – men aldrig monotont

Idag har Brian Jessen egen firma sedan drygt åtta år tillbaka. När han startade var de tio stycken. Nu är de 33. Och under höstlovet hyr Brian in ytterligare sju personer för att kunna tillgodose kundernas behov. Han berättar stolt: – Vi har inte haft någon som gått sysslolös sedan vi drog i gång! Det är även viktigt för honom att kunna erbjuda sina medarbetare omväxlande uppgifter. Så i ett stort projekt i Horsens söder om Århus som erbjuder gott om repetitiva sysslor under de kommande tre åren skapar han rotation och låter erfarna arbetslag lära upp nya.

– Det skapar trivsel att inte behöva utföra samma arbetsuppgifter alltför länge, avslutar han.