Nyheter

Från snickare till isoleringsexpert
Av Nicole Dendulk den september 06, 2019
Från snickare till isoleringsexpert

Kren Petersen är ägare till Haderslevs Isolering och har under de gångna tio åren vunnit erkännande som en erfaren isolatör. Han väljer ut sitt arbetsteam från ett nätverk av skickliga och pålitliga yrkesmän utifrån de behov som uppstår ute på byggarbetsplatserna: en är till exempel bäst på takisolering, en annan på hålmursisolering och en tredje vet allt om mellanbjälkslag.

Kren Petersen ger råd vid val av Knauf Insulations isoleringsprodukter, och han poängterar hur viktigt det är att använda produkten på rätt sätt. Han förklarar:

– Noggrann isolering sänker uppvärmningskostnaderna drastiskt och ger ett bättre inomhusklimat. Det ger också en bra energimärkning när vi ska sälja våra hus. Vi har alla en plikt som samhällsmedborgare att använda och återanvända naturresurser på ett klokt sätt. Den medvetenheten vill jag gärna vara med och bidra till.

Övertygande fördelar med Knauf Insulation

Bland det han gillar mest med Supafil Frame från Knauf Insulation är att han inte behöver släpa isoleringen över exempelvis gångbryggor, eller stå på knä och skära till. Dessutom slipper han förstås att bära emballage och skurna isoleringsbitar hela vägen ner igen och ut genom hela huset.

– När man väl har provat produkter från Knauf Insulation är det svårt att tänka sig att använda något annat, säger Kren Petersen från Haderslev Isolering.

– Fördelarna är flera. En av dem är vikten, där siffrorna talar sitt tydliga språk: 1 förpackning Knauf Supafil väger 15,5 kg och täcker ca 1,29 m3, medan cellulosaisolering – som täcker 1 m3 – väger mellan 26 och 28 kg. Man behöver alltså bara bära hälften så mycket om man väljer Knauf Insulation.

En annan stor fördel är själva transporten till byggplatsen eftersom 5–6 pallar ryms perfekt på släpet, och det betyder färre körningar. Kren skulle dock gärna se att förpackningarna var något mindre. Det skulle göra det hela ännu enklare.

Samma bakgrund som sina samarbetspartners

Kren Petersen berättar:

– Min bakgrund som snickare ger mig en klar fördel eftersom jag talar samma språk som mina samarbetspartners, som är såväl snickare som murare, byggkonstruktörer och arkitekter. Tillsammans gör vi allt från mindre isoleringsarbeten till riktigt stora jobb på flera tusen kvadratmeter.

Slutet system minimerar dammspridning

Kren blåser in all isolering från Knauf Insulation via slang från specialbyggda släpvagnar. Isoleringen fördelas via ett helt slutet system och täcker alla svåråtkomliga områden, rörledningar och installationer. Det innebär också att dammspridningen blir minimal.

Kostnadsfri isoleringsbesiktning ger nya kunder

Kren från Haderslev Isolering åker också gärna ut till sina potentiella kunder och ger dem en kostnadsfri isoleringsbesiktning i samband med en icke bindande värdering av deras hus. Det genererar nya kunder både för honom och Knauf Insulation.