Nyheter

Drange Bruk väljer EcoBatt – för ekonomin och arbetsmiljön
Av Nicole Dendulk den september 06, 2019
Drange Bruk väljer EcoBatt – för ekonomin och arbetsmiljön

Den norska byggfirman Drange Bruk AS använder gärna EcoBatt från Knauf Insulation till sina projekt. Och man är övertygad om fördelarna med EcoBatt:

– Bra pris, kliar inte och är garanterat dammfritt, säger verksamhetsansvarige Lars-Erik Offernes.

Sedan starten 1986 har Drange Bruk AS utvecklats från sågverk och hyvleri till en framgångsrik byggfirma med åtta anställda.

– Vi bygger och renoverar villor, stugor och garage, främst i området kring Bergen. Sommaren är särskilt hektisk då många stugägare på öarna i Os kommun vill ha vår hjälp. Butikens läge i Lysekloster uppskattas av våra kunder som kan lasta byggmaterial direkt på sina båtar, berättar Lars-Erik Offernes, verksamhetsansvarig på Drange Bruk.

”Vi väljer EcoBatt i så hög grad som möjligt”

I vintras fick Drange Bruk uppdraget att bygga en tvåvåningsvilla på Hegglandsdalsveien söder om Bergen. Villan är av hustypen Julie, en praktisk bostad på 152 kvadratmeter med klassiskt utseende och en planlösning med alla funktioner man kan tänkas behöva.

När det kom till den viktiga isoleringen föll valet på Knauf Insulations EcoBatt.

– Vi väljer EcoBatt i så hög grad som möjligt när vi bygger – av flera skäl. Framför allt är det ekonomiskt och bra för arbetsmiljön. Mina snickare är mycket nöjda med EcoBatt då den varken kliar eller dammar, säger Lars-Erik Offernes.

Precis som all annan glasull från Knauf Insulation är EcoBatt gjort av 80 procent återvunnet glas och innehåller ett biobaserat bindemedel utan tillsatt formaldehyd. Andra plus med EcoBatt är låg energiförbrukning vid framställning, högsta brandklass, fuktresistens, värme- och ljudisolering och att den är lätt att arbeta med.

Gott samarbete

Lars-Erik Offernes har ofta kontakt med Knauf Insulations säljare och har även en dialog kring utveckling av vissa produkter för att de ska passa Drange Bruks behov och möta nya tekniska krav.

– Samarbetet med Knauf Insulation fungerar bra. Vi är väldigt nöjda med logistik, respons och pris, avslutar Lars-Erik Offernes.

Huset på Hegglandsdalsveien är levererat och klart, inflyttning sker i mitten av maj. I samma område bygger Drange Bruk nu ytterligare två villor. Betongplattorna är på plats och husen ska isoleras i augusti – med EcoBatt såklart.