Glasmineralull ECOSE Technology
ECOSE TECHNOLOGY – INGET SLÅR ORIGINALET

Den första och ursprungliga naturligt bruna mineralullsisoleringen är gjord med ECOSE Technology, ett bindemedel utan någon tillsatt formaldehyd och som är tillverkat av naturligt odlade material.

Den första och ursprungliga naturligt bruna mineralullsisoleringen är gjord med ECOSE Technology, ett bindemedel utan någon tillsatt formaldehyd och som är tillverkat av naturligt odlade material.

Mineralull med ECOSE Technology

  • Goda termiska prestanda
  • Brinner inte
  • Absorberar ljud
  • Är lätt att hantera

Fördelar med ECOSE Technology

  • Mjuk och behaglig
  • Låg dammbildning
  • Bekväm användning
  • Luktfri
  • Utan tillsats av artificiella färger eller fenolformaldehyd
  • Uppfyller de högsta standarderna för Indoor Air Comfort*Baserat på kundundersökningar och livscykelanalys och jämfört med vår traditionella mineralull.

*Baserat på kundundersökningar och livscykelanalys och jämfört med vår traditionella mineralull.

ECOSE Technology

Knauf Insulation har lanserat ett nytt patenterat bindemedel som kallas ECOSE® Technology. Det är ett bio-baserat bindemedel helt utan tillsatt formaldehyd som ger en överlägset hållbar produkt.

Glasullsisoleringen är tillverkad av 80% återvunnet glas och är komprimerad minst fyra gånger under paketeringen för att ge minimal miljöbelastning i samband med transport. Knauf Insulations glasull är rangordnad, i oberoende sammanställningar, som den bäst presterande isoleringen när det gäller låg miljöpåverkan - bättre än isolering av fårull enligt the Green Guide för föreskrivare i England. ECOSE® Technology tar den ledande positionen ytterligare ett steg framåt, och möjliggör att Knauf Insulation kan erbjuda en unik glasullsisolering med bästa miljömässiga hållbarhet.

Mineralullsprodukter som är tillverkade med ECOSE® Technology har fördelen av ett bindemedel som inte har någon tillsatt formaldehyd och är baserad på förnyelsebara bio-baserade ingredienser istället för traditionella petroleumbaserade kemikalier. Teknologin har utvecklats av Knauf Insulation för glasull- och stenulls produkter och förbättrar således våra miljömeriter samtidigt som den bibehåller termiska-, akustiska-, brandsäkerhetsmässiga och mekaniska egenskaper.

ECOSE® Technology ger ett unikt och särskiljande - en naturlig brun färg, utan tillsatta akryler, blekmedel eller konstgjorda färgämnen. ECOSE® Technology bindemedlet är upp till 70% mindre energiintensiv än formaldehyd-baserade bindemedel som används i traditionell mineralullsisolering. Alla ECOSE® Technology produkter från Knauf Insulation erhåller högsta betyg från Eurofins Gold vad gäller emissioner till inomhusluften, detta tack vare att tillverkningen sker utan tillsatser av formaldehyder eller fenoler.

Den nya generationens glasullsprodukter som är tillverkade med ECOSE®Technology är redan lanserade i Nordamerika och Europa. I samband med den världsomfattande ökningen av formaldehydfria specifikationer, är ECOSE® Technology redo att revolutionera tillverkningen av byggnadsmaterial som kräver traditionellt harts-baserade bindemedel